Att flytta aktier mellan Investeringssparkonto (ISK) på Avanza kan verka krångligt, men med rätt steg blir processen smidig. Här är en enkel guide för att hjälpa dig genom processen.

Steg För Steg Guide

  1. Logga in på ditt Avanza-konto: Börja med att logga in på ditt Avanza-konto. Se till att du har tillgång till både ditt nuvarande ISK och det nya ISK-kontot.
  2. Gå till ”Mina sidor”: Klicka på ”Mina sidor” i menyn och välj sedan ”Överföringar”.
  3. Välj konton: Under ”Överföringar”, välj vilket konto du vill flytta aktierna från och till vilket konto de ska flyttas.
  4. Välj aktier att flytta: Välj de specifika aktierna du vill överföra. Kontrollera att alla aktier som ska flyttas är markerade.
  5. Bekräfta överföringen: Efter att ha valt aktierna, bekräfta överföringen. Du kan behöva ange ditt bank-ID eller en annan säkerhetskod.
  6. Vänta på bekräftelse: Avanza kommer att skicka en bekräftelse när överföringen är klar. Detta kan ta några dagar beroende på antal aktier och marknadsförhållanden.

För mer detaljerad information om hur du hanterar dina investeringar, besök vår guide på Affärsskolan.

Läsarnas Favoriter

Läsarnas Favoriter: VPN och Fondsparande

NordVPN
Skydda din integritet med NordVPN
Efter en omröstning har våra läsare utsett NordVPN till den bästa VPN-tjänsten. Våra användare älskar hur enkel och säker den är. Gör som tusentals andra och säkra din internetanvändning med NordVPN.
Läs mer
SAVR
Halvera dina fondavgifter med SAVR
Våra läsare har röstat fram SAVR som den bästa plattformen för fondsparande. SAVR utmanar de stora aktörerna och erbjuder marknadens bästa priser. Få mer pengar över till dig själv och börja spara smartare med SAVR.
Läs mer
Profilbild

Av Magnus Samuelsson

Mitt namn är Magnus Samuelsson. Nedan finner du alla artiklar som jag har skrivit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *