spot_img
HomeBloggHalloween står för dörren

Halloween står för dörren

Nu är det snart dags för en av barnens stora högtider. Det handlar om bus eller godis och till och med ofta inte ens bus, utan bara godis. Men tidigare var det en väldigt allvarlig högtid då alla helgons dag blev firad och sedan de dödas dag.

Tidigare var det de dagarna på året då slöjorna var som tunnast och gränsen mellan dödsriket och världen var utsuddad. Om du inte bor i ett område med många barn och har tröttnat på alla gamla klassiska skräckfilmer kanske du vill testa något utländskt casino. Det finns till och med de som har Halloween-tema. Men det här är ett inlägg som handlar om det barnen vill ha ut av dagen.

Ladda upp med mycket godis

Bor du i ett radhusområde och har egna barn kommer du säkerligen att bli ordentligt påmind under sista veckan i oktober. Butikerna brukar också ha ordentlig utförsäljning av lösgodis till löjligt lågt pris. Se till att du inte står helt utan sötsaker när grupperna av zombies, demoner och spöken kommer. Då finns det nämligen en risk för att du kommer behöva städa utanför.

Se till att barnen går i grupp

Det är så klart viktigt att inte släppa ut barn hur som helst och föräldrarna ansvarar för att barnen är trygga och inte ställer till med något allvarligt. Det kan vara lite extra svårt att hålla sig inom ramen för vad som är acceptabelt i grupp. Men trots det är det faktiskt så att barn inte ska gå ensamma ute för mycket. Det är lättare att undvika obehagliga situationer om flera grå tillsammans.

En vuxen bör följa med även större barn

Det här är inte ett inlägg som är till för att skrämma vare sig barn eller vuxna. Däremot är det viktigt att vara på sin vakt och se till att synas och höras mycket. Det är ofta mycket mörkt och eftersom barnen oftast går hus till hus så kommer de också korsa gator och vägar.

Sedan finns det ju så klart andra saker vi behöver ta upp som att det varje år finns de som försöker skada barn. Det gör de genom att stoppa saker i godiset eller kakorna. Det spelar ingen roll hur många gånger det vi ser det i tidningar eller på nyheterna, så råkar barn fortfarande illa ut. Det är sant att det inte går att rädda barnen från alla faror. Men samtidigt är det därför viktigare att skydda dem mot det som går.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer