spot_img
HomeBloggVad innebär mobilt bredband?

Vad innebär mobilt bredband?

Med ett mobilt bredband kan du ta med dig routern eller modemet vart än du befinner dig i Sverige. Det fungerar även i Europa med de flesta abonnemangen. För många kan det vara ett smidigare alternativ att välja ett mobilt bredband istället för ett fast vanligt bredband. Det fasta bredbandet kräver en specifik adress, bostad eller lokal, som den är bunden till.

Är du en person som behöver flexibilitet när det kommer till internetuppkoppling kan ett mobilt bredband vara det rätta valet för dig. Ett mobilt bredband ansluts trådlöst via mobilnätet, mellan 2G till 5G. Precis som din smartphone. När du ska ansluta ditt mobila bredband krävs det att du har en pålitlig täckning.

Vilket passar mig bäst?

Det kan finnas olika faktorer som spelar in när du ska välja mobilt bredband. Vissa operatörer har olika funktioner och erbjudanden i deras abonnemang. Innan du väljer kan det vara en fördel att ta reda på hur och när du ska använda ditt mobila bredband.

Om snabb och bra täckning är viktigt för dig kan du välja en operatör som erbjuder den bästa täckningen där du bor. Reser du mycket är det ännu viktigare att täckningen är bra över hela landet. Tänk även på hur mycket eller hur lite surf du behöver.

Vissa operatörer har även bindningstid på deras abonnemang. Vill du slippa den ska du välja ett bredband som inte har någon sådan. Var noga med att läsa på innan du beställer. När det kommer till pris och kostnad varierar det såklart också. Är du inte intresserad av att lägga mycket pengar och har exempelvis hellre sämre täckning, finns det olika alternativ.

Topplista på mobilt bredband

  1. Tele 2 – Du kan få obegränsad surf för 499 kr i månaden, 100 GB surf för 399 kr och 40 GB surf för 299 kr. Det mobila bredbandet inom Tele 2 använder sig av 4G-täckning i hela Sverige. Åtkomsten för 4G är väldigt stor i hela landet.
  2. Telia – Även Telia använder sig utav 4G-täckning och erbjuder följande abonnemang. Obegränsad för 529 kr i månaden, 120 GB för 449 kr, 50 GB för 249 och 30 GB för 199 kr.
  3. Tre – Denna operatör har både 4G och 5G som täckning i de större städerna. Deras abonnemang börjar på 1 GB för 19 kr i månaden, 5 GB för 99 kr, 50 GB för 299 kr och obegränsat för 549 kr.
  4. Telenor – Med Telenor kan du få mobilt bredband från 2G-täckning till 5G. Den bästa täckning finns i södra Sverige. Du kan skaffa obegränsad surf för 499 kr, 200 GB för 449 kr, 100 GB för 349 och 40 GB för 249 kr.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer