spot_img
HomeBloggJosef Loco – full av driv och en och annan tatuering

Josef Loco – full av driv och en och annan tatuering

Josef ”Loco” Sattarov är tatueraren från Luleå som blev känd efter sin medverkan i sjätte säsongen av skandalsåpan Ex on the beach 2019. Han har startat och driver tatueringsstudion Loco Studio i Stockholm och brinner för att hjälpa utsatta ungdomar i glesbygden.

Snabbfakta om Josef Loco

Vem?Josef “Loco” Sattarov
Ålder?31 år
Gör?Driver bolaget JS Style by Sattarov
Nummer:076-009 61 73

Josef Loco – norrlänningen som inte passade in

Josef ”Loco” Sattarov är född 1991 i Azerbajdzjan. I ung ålder flyttade han med sin mamma till Luleå där han skulle få växa upp i den norrländska idyllen. Men livet blev långt ifrån idylliskt. När familjen hade varit i Sverige tillräckligt länge för att Josef skulle ha hunnit skaffa sig vänner och komma in i skolan fick de ett utvisningsbeslut och tvingades flytta tillbaka till hemlandet. 

Efter drygt ett år beviljades de uppehållstillstånd och kunde flytta tillbaka till Luleå. Man kan bara tänka sig hur jobbigt det måste ha varit för ett barn att kastas mellan olika kulturer och samhällsstrukturer, och Josef fick svårt att återanpassa sig i skolan. Familjen hade det även tufft ekonomiskt och kunde inte skaffa de kläder och den sportutrustning som krävdes för att få hänga med på vännernas fritidsaktiviteter. Detta ledde till att Josef kände sig ensam och utanför.

Designade sitt eget liv och klädmärke

Josef kämpade för att uppfylla moderns dröm för honom om en gedigen utbildning som skulle leda till ett välbetalt jobb. Men första året i gymnasiet fick han nog, hoppade av skolan och flyttade till Stockholm för att satsa på att uppfylla sin egen dröm om att bli kläddesigner och tatuerare. 

2010 köpte han en symaskin på second hand och började sy upp egendesignade plagg. Det blev starten för Josefs eget klädmärke: Loco’s Wear. Men det var förstås allt annat än enkelt att klara sig ensam i storstaden och Josef Loco tvingades hoppa mellan flera korttidskontrakt på olika lägenheter medan han tog småjobb som tatuerare. 

Under samma tid började sociala medier slå igenom i Sverige och Josef använde plattformar som Facebook för att bygga upp ett kontaktnät. Han skaffade sig en manager och medverkade på YouTube och i Aftonbladets webb-tv.

Ex on the beach

2018 fick Josef Loco kontakt med Rosanna Charles som castar för reality-serien Ex on the beach. Han gick på en provspelning och castingteamet gillade vad de såg. Därefter dröjde det inte länge innan Josef satte sig på ett flygplan ner till Karibien för att medverka i inspelningen av sjätte säsongen av den kontroversiella tv-serien som skulle göra hans ansikte välkänt i svensk skvallermedia. Övriga deltagare i programmets sjätte säsong var:

  • Niklas Åkerlund (känd från Paradise Hotel säsong 10)
  • Julia Markham (känd från Ex on the beach säsong 3)
  • Pontus Brodin (känd från Are you the One säsong 1)
  • Nora Oskarsson
  • Sara Gustafsson
  • David Lindgren
  • Valarie Vera

Josef Loco och STFL

STFL står präntat i svart ovanför Josef Locos vänstra ögonbryn. Han får ofta frågan om vad akronymen står för och han berättar mer än gärna om föreningen med samma namn som ligger honom varmt om hjärtat. 

STFL verkar för att hjälpa ungdomar som har det svårt på olika sätt. Man riktar sig främst till barn och unga från småstäder som mår dåligt fysiskt eller psykiskt och som behöver någon som vill lyssna eller någon att prata med. Josef Loco som själv gick igenom svåra prövningar som barn kan relatera till dessa ungdomar och finner det värdefullt att kunna göra skillnad för andra, berättar han i en intervju med Nessa Elie och Amelia Silowa i podden Vi avslöjar allt.

La vida Loco

Loco betyder galen på spanska och Josef har fått smeknamnet efter sin aningen vilda personlighet som har gjort att han har vågat gå en annorlunda väg i livet. Josef Loco driver JS Style by Josef Sattarov som är verksamt inom kläddesign och tatuerarverksamhet, vilket är ett annat av Josef Locos stora intressen. 

Josef har själv mängder av tatueringar som täcker större delen av kroppen och har startat tatueringsstudion Loco Studio som ligger på Hallvägen 32 i Johanneshov. Men hans otämjda personlighet har också lett honom in i trubbel vid flera tillfällen. 

Den senaste incidenten inträffade i november 2021 då Josef Loco anklagades för att ha våldtagit en yngre kvinna på en toalett inne på Oxid Bar i centrala Stockholm. Josef Loco nekade till anklagelserna men dömdes av tingsrätten till åtta månader i fängelse för oaktsam våldtäkt, och han blev även skyldig att betala skadestånd till offret.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer