spot_img
HomeBloggNär lammen tystnar

När lammen tystnar

Föräldrar bör vara medvetna om att När lammen tystnar är en skräckbild som vann bästa film och fick stor uppmärksamhet. Michael Medved, en förespråkare för familjevärderingar, sa att det var för blodigt och obehagligt (men välgjort) för att vinna Oscarsutmärkelsen.

Hur framställs karaktärerna?

Transpersoner framställdes som konstiga varelser, enligt homosexuella rättighetsaktivister. Trots det kan barn vara intresserade. Extrema psykopater och de hemska grymheter de begår skildras i filmen, som innehåller referenser till skeva sexuella begär och perversiteter.

Hur är filmen ”När lammen tystnar”?

Mycket av det hårdaste våldet är utanför skärmen, i obduktionsbilder eller bara nämnt – men det är tillräckligt nära, och i slutet ser vi en del typisk grymhet och misär. I motsats till den fula ”Buffalo Bill”, som vid ett tillfälle avbildas helt naken, är den mördande psykolog-seriemördaren Hannibal Lecter en ”gentleman”-mördare. Det finns en genomgripande känsla av hot, särskilt bland kvinnor.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer