spot_img
HomeBloggBästa spahotell Sverige

Bästa spahotell Sverige

En dag på spa är det bästa sättet för många att kunna hitta lugnet och varva ner från den stressiga vardagen. Det finns massor av olika span att välja mellan idag och att välja ett är inte alltid så enkelt. Vill du unna dig själv eller någon du älskar en dag utan måste har vi här listat de tre bästa spa hotell Sverige 2022.

Ystad saltsjöbad

Precis vid strandkanten i Ystad finner du Ystad saltsjöbad. Spaavdelningen har en fantastisk utsikt över havet som ger dig precis den lugnande känslan du efterfrågar från ett spa.

Ystad saltsjöbad har avslappningsmöjligheter både inne i spat men även nere vid havet. Inomhus finns en lågvattenbassäng med en mjuk och härlig underström samt en öppen brasa. Utanför poolhuset finns 4 uppvärmda källor som du kan njuta av. Nere vid havet finns det en torrbastu. Spat erbjuder även jacuzzi, kallbad och isvak som besökarna får ta del av.

Ystad saltsjöbad har utsetts till bäst spa i Sverige flera gånger och vi är absolut villiga att hålla med om det.

Copperhill Mountain Lodge

Högst upp på toppen av Förberget i Åre ligger Copperhill mountain lodge spa. Spaavdelningen har panoramafönster med en utsikt som sträcker sig över fjällvärlden. Utsikten från spat hjälper att dig finna lugnet för din spadag. Utsikten och lugnet är en av anledningarna till att Copperhill mountain lodge är ett av de bästa spahotell Sverige idag.

Avdelningen för spat har två pooler inomhus och en pool utomhus som även den har utsikt över fjället och främst Åreskutan. Här kan du även få avslappning genom massage, behandlingar, relaxytor och bastur. Copperhill mountain lodge erbjuder sina besökare möjligheten till att boka den privata spaavdelningen för några timmars avslappning med exempelvis familjen eller bästa kompisarna.

Vann spa hotell och konferens

23 kilometer nordost om Lysekil hittar du Vann spa. Här finns en spaanläggning på hela 1 000 kvadratmeter med utsikt från panoramafönster över Gullmarsfjorden.

Hos Vann kan du finna lugnet i en av deras sex inomhus pooler och kar eller i deras två utomhuspooler. Deras pooler går i olika temperaturen där den kallaste ligger på cirka 10 grader och den varmaste på hela 38 grader. Vill du inte spendera hela dagen i vatten erbjuder Vann även tre sorters bastu och ett stort utbud av tränings-, behandlings- samt avkopplingsmöjligheter till dig som besökare. Allt det här bidrar till att Vann är ett av Sveriges bästa spa.

Sammanfattning

Avslutningsvis kan vi konstatera att Sverige är ett land med flera fantastiska spamöjligheter. Vi har valt att ta upp de tre bästa spa hotell Sverige men listan kan göras lång och det finns en hel del span som vi inte tagit upp här.

Något som vi kan konstatera efter den här artikeln är att utsikten och miljön runt om spat är av stor vikt. Vi skulle vilja påstå att det är minst lika viktigt som behandlingarna och alternativen som finns på insidan. Miljön utanför spat är en stor bidragande faktor till att besökarna kan känna det lugnet som förväntas på en spadag.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer