spot_img
HomeBloggBokbörsen

Bokbörsen

Något som blivit alltmer populärt under de senaste åren är att köpa och sälja böcker online. Dock var Bokbörsen en av de första då de redan år 2000 startade handeln. Idag är Bokbörsen Sveriges största bokhandel, och därför vill vi ta oss en närmare titt. I den här texten ska vi alltså både presentera och recensera Bokbörsen så att du får veta mer om vilka de är, vad de erbjuder samt hur du bäst använder dig av dem.

Bokbörsen som företag

Bokbörsen är enligt de själva den ledande annonsmarknaden för böcker, tecknade serier, musik och filmer i Sverige. Du som privatperson, antikvariat eller företag kan köpa och sälja artiklar via Bokbörsen på lika villkor och utan mellanhänder. Så om du exempelvis vill köpa en bok går din beställning direkt till säljaren som själv skickar boken till dig och ser till att du betalar för den. Bokbörsen tar endast en liten orderavgift från säljaren varje gång säljaren bekräftar en order.

Idag har Bokbörsen över 3 miljoner annonser och cirka 600 000 böcker blir sålda årligen. År 2017 fanns cirka 1 miljon unika titlar på svenska tillgängliga och år 2019 fanns cirka 50 000 säljare registrerade.

Bokbörsen AB delägs av följande bolag: 40% av Tidelipom AB, 40% av SagaAxelia AB och 20% av Adlibris AB. Det innebär att 80% fortfarande ägs av företag som är nära grundarna Mats Lewin och Sven Bonde.

Bokbörsens utbud och hemsida

På Bokbörsens hemsida kan du enkelt orientera dig bland olika kategorier som exempelvis:

  • Böcker – Inom böcker finns genrer såsom barn och ungdom, data och IT, etnologi och antropologi, flyg och järnväg, foto, humor, konst och arkitektur, musik, sci-fi och fantasy, språk och ordböcker, skönlitteratur och teknik.
  • Serier – Också i kategorin serier finns många genrer som exempelvis avantgarde, barn och sagor, erotik, fantasy, humor och satir, manga, realism, science fiction, skräck, western och äventyr.
  • Skivor – När det gäller musik finns exempelvis genrerna andligt och gospel, blues och RnB, country, dansband, hårdrock, jazz, klassisk, musik för barn, opera, punk, reggae, svensk schlager och visor.
  • Film – Inom film kan du välja subkategorierna action och äventyr, barn och familj, dokumentärer, drama, komedi, musikfilm, sci-fi och fantasy, skräck, tecknat och animerat, thriller och deckare och western.

Förutom de många kategorierna och subkategorierna, eller genrerna, kan du även sortera utbudet via format. Du kan även enkelt göra en sökning om du vill få fram en viss regissör, författare, titel, artist, skapare eller till och med säljare. Det är perfekt om du har haft en tidigare god affär med en säljare som du gärna vill använda igen.

Tips gällande Bokbörsen

Det är egentligen mycket enkelt att använda Bokbörsens tjänster. Som köpare kan du enkelt hitta precis det du vill åt, eller låta dig bli inspirerad till att göra ett spontanköp. Du kan även med hjälp av kategorierna hitta likvärdiga alternativ om det du söker inte finns tillgängligt.

Som köpare behöver du inte heller ha ett konto på Bokbörsen. Utan du kan istället skriva in dina uppgifter om du vill genomföra ett köp utan att skapa ett konto. När köpet är genomfört får du även möjlighet att välja om du vill betala säljaren via en faktura eller Swish. Du behöver dock aldrig betala i förväg, utan det gör du när varan du valt ut kommit fram.

På Bokbörsen betalar du alltid 64 kronor för frakten, oavsett hur många eller stora varor du köper. Därför kan det vara en bra idé att passa på att handla flera varor på samma gång. Du har dessutom öppet köp i 21 dagar, vilket ger en stor trygghet om du mot förmodan blir missnöjd.

Vi har kort sagt näst intill bara positiva saker att säga om Bokbörsen. Så ta en titt du också, och köp allt du önskar dig på ett så miljövänligt, enkelt och billigt sätt som möjligt. Lycka till!

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer