spot_img
HomeBloggMagdalena Kowalczyk golvar oss med ekonomisk visdom och coachar oss till bättre...

Magdalena Kowalczyk golvar oss med ekonomisk visdom och coachar oss till bättre hälsa!

Hon är stark och kvinnlig, bestämd och snäll. Hon är Superwoman som räddar folk ur ekonomisk knipa, driver företag och ser till att vi rör på oss. Lite thaiboxning på det och varför inte en guldmedalj i VM? Finns det fortfarande tid över kan man ju vara gladiator också!

Vem är Magdalena Kowalczyk?

Född3 mars 1979 i Stockholm.
UtbildningCivilekonom Handelshögskolan Stockholm
FamiljLivspartnern Fredrik och hans son. Föräldrar och två halvsyskon
GörLeder Lyxfällan på TV 3
Inte nog med detEntreprenör och föreläsare i fysisk och mental hälsa
Imponerande!Guldmedalj i thaiboxnings-VM 2007

Med inställningen att utmaningar är till för att erövras har Magdalena Kowalczyk fullt upp! Hon är en förebild för många och föreläser ofta om sina erfarenheter av elitidrott, att vara ensam kvinna i en mansdominerad värld, om företagande utifrån passion och hur man krossar fördomar.

Och så det viktigaste: Konsten att hitta sin egen motivation och driv.

Många känner igen Magdalena Kowalczyk från Lyxfällan på TV 3. Tillsammans med kollegan Magnus Hedberg hjälper hon människor som hamnat snett ekonomiskt att ta sig över ytan igen. Med alla erfarenheter hon fått av åren i Lyxfällan och sin bakgrund som civilekonom håller Magdalena Kowalczyk idag även föreläsningar i vardagsekonomi. Hon hoppas kunna bidra till att människor, föräldrar som unga, undviker ekonomiska fallgropar som exempelvis dyra snabblån.

Magdalena Kowalczyk har mycket på sitt cv. Hennes karriär börjar och slutar inte med Lyxfällan. År 2007 vann thaiboxaren Magdalena Kowalczyk guld i IFMA VM i 67-kilosklassen. Hon slutade tävla 2009 men även om Magdalena har lagt tävlingshandskarna på hyllan, kommer hon aldrig att släppa taget om thaiboxningen. Att komma till träningslokalen är för Magdalena Kowalczyk som att komma hem till sin andra familj. 

Magdalena Kowalczyk – gudinna och gudmor

Som elitboxare och enda kvinna på stora fightergalor på Hovet blev Magdalena en dag handplockad till Gladiatorerna. Har man missat henne i Lyxfällan, är det kanske som försvarare av gladiatorernas arena många känner igen henne. I sex år har vi kunnat se Vishetens och krigets gudinna Athena i TV 4:s program Gladiatorerna.

Med längden 175 cm har Magdalena Kowalczyk genom sitt alter ego Athena pucklat på och gett rejält motstånd till modiga utmanare som tagit sig in till gladiatorerna. Där har de kämpat för att vinna i den tuffa hinderbanan och fått mycket stryk på vägen. Men Athena har inte försvarat arenan ensam. Hon har haft god hjälp av sina muskulösa partners och hon är än idag god vän med flera av dem.

Bland de kvinnliga gladiatorkollegor som Magdalena Kowalczyk haft hittar vi:

  • Amazon (Cecilia Benjaminson)
  • Bullet (Christy Bacon)
  • Bjørk (Björk Odinsdottir)
  • Hyper (Jannika Larsson)
  • Ice (Helene Ahlson)
  • Kitsune (Jenny Adolfsson)
  • Spider (Virena Andersson)

Magdalena Kowalczyks rötter är i Polen, men hon är uppvuxen och bor i Stockholm. Hon är inte gift, varken med man eller kvinna, och hon har valt bort egna barn men är tillsammans med Fredrik som har med sig en son in i förhållandet. Hon är även gudmor till sin goda vän träningsprofilen Helene Ahlsons barn Lennox. Magdalena Kowalczyk är mycket barnkär och omger sig gärna med de små.

Magdalena Kowalczyk – entreprenör och coach

Som alla nog har förstått är Magdalena Kowalczyk inte den som spenderar sin tid i soffan. Förutom allt annat hon har gjort, har hon även jobbat som marknadsförare inom reklambranschen. Men det är inte det hennes hjärta brinner för, och idag ägnar hon sig helt åt entreprenörskap inom träning och hälsa. Det är där hon vill vara.

Häng på!

Är det någon som blir förvånad över att Magdalena Kowalczyk även håller i träningsevent och att hon tagit fram en serie utegym? Nej. Så vad väntar vi på? Ut bara!

Magdalena Kowalczyk vill stegvis göra världen lite bättre och hjälpa människor till en mer hälsosam livsstil och hållbar ekonomi. Det är viktigt för henne att det hon gör känns meningsfullt och hon vill kunna möta sin spegelbild varje morgon med rak hållning.

Ett tips från Magdalena Kowalczyk till oss: Sluta vara duktig hela tiden.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer