spot_img
HomeBloggNellie Berntsson och ett liv med hästar

Nellie Berntsson och ett liv med hästar

Hur lätt kan det vara att bli känd bloggare redan som nioåring och växa upp på sociala medier? En person som har varit med om det är Nellie Berntsson – en av alla våra influencers som står som ideal för drömlivet.

Snabbfakta om Nellie Berntsson

FöddÅr 2000, det vill säga ålder 22
Känd förAtt blogga om hästar och ridsport
FöräldrarPappa Antonio Berntsson, mamma Josephine Berntsson
PojkvänOlav Aklestad
Kommer frånTjörn, utanför Lysekil

Nellie Berntsson startade blogg som barn

En av Sveriges alla influencers är Nellie Berntsson, som har drivit en blogg om ridsport och hästar sedan hon var nio år gammal. Hon blev verkligt känd när hon som tolvåring var med i SVTs Ponnyakuten, på Barnkanalen. Sedan dess har det digitala samhället utvecklats och nu är hon mest känd genom sina konton på Instagram och Facebook.

Hennes kändisskap handlar numer inte lika mycket om hästar, utan mer om allt annat som en influencer hamnar i fokus för. Hon har gjort det mesta som man tydligen ska göra i hennes position:

  • Samarbetat med klädmärken
  • Haft inflytande på ungdomars livsval
  • Skaffat barn
  • Blivit anmäld till socialtjänsten
  • Blivit utsatt för näthat

Bland Nellies samarbeten står Tessie ut, bland annat med en jacka som har trendat. Hennes navelpiercing gjorde succé och kanske fick en och annan tjej att skaffa en likadan.

Nellie Berntssons liv på instagram

Men hur är det med näthatet? Ibland är näthat inte rena dödshot eller drev på Flashback. Ibland kan de vara mer invecklade. Nellie Berntsson har själv berättat om hur hon har fått utstå ogrundade anklagelser om att sälja droger, och att hon har fått orosanmälningar till socialtjänsten sedan hon fick barn.

Hon har fått bevisa sin oskuld flera gånger för brott som hon med all förmodan inte har begått. Att vara en offentlig person i sociala medier är inte alltid enkelt. Det var nog inget som hon förutsåg när hon började blogga som barn. Förmodligen ville hon bara skriva om hästar och dela med sig av sitt största intresse.

Att växa upp på Facebook

För alla som lever ordinära liv i en grå vardag, kan ett glamouröst liv som influencer verka som friheten i en liten ask enligt Hazard. Men baksidan med att ständigt stå i blickfånget är ingenting som behöver förklaras närmare. För många är det nästan som att influencers inte är riktiga människor, utan snarare skapade av deras egna önskemål och drömmar.

Influencers har blivit den nya normen för hur man ska se ut, vara och konsumera. Vad vi konsumerar är vad vi är i dagens samhälle, vilket ger influencers stor makt. Den makten är dock bräcklig och kan ryckas ifrån dem med ett enda skandalomsusat filmklipp. En ung människa kan lätt bli ett verktyg för företag som bara vill göra reklam för sina produkter. Nellie Berntsson blev känd redan som väldigt ung och har levt sitt liv som mer eller mindre offentlig person.

Nellie och pojkvännen får vara föräldrar

Näthat och avundsjuka följare till trots verkar Nellie Berntsson ha grepp om sitt liv. Hon driver ett framgångsrikt företag och tävlar som ryttare. Kanske har hennes uppväxt i de sociala mediernas rampljus faktiskt hjälpt henne att hantera sin situation. Och varför skulle hon vara ett offer för sina förutsättningar? Varför skulle det inte vara acceptabelt att tjäna pengar på giriga företag bara genom att vara sig själv?

Efter hennes svåra förlossning mitt under pandemin och de falska anklagelserna som hon fick brottas med kan man bara hoppas att hon och pojkvännen får vara föräldrar i fred. Nellie borde ha alla odds för sig att klara de tuffaste utmaningarna, för om det är en sak alla vet med säkerhet om hästtjejer så är det att de är tuffa som stryk, läs mer hos Spontis.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer