spot_img
HomeGuiderSå får du din affärsverksamhet att lyckas online

Så får du din affärsverksamhet att lyckas online

Betydelsen av ”länkar” kan inte överskattas i samband med affärsverksamheter på nätet. Att få länkar till webbplats kräver att du vet vad du bör och inte bör göra för att lyckas.

Vad du behöver veta om att få SEO-länkar

Detta kallas en bakåtlänk.

Länkar från en webbplats till en annan kallas bakåtlänkar, alternativt inkommande länkar. När andra webbplatser länkar tillbaka till din webbplats är detta vanligtvis fallet.

Vad är betydelsen av bakåtlänkar? Det tar mycket tid och ansträngning att flytta din webbplats till toppen av sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Google och andra sökmotorer utvärderar en webbplatss auktoritet och tillförlitlighet. Enligt Googles algoritm står förtroende för 23,87 procent.

Att skaffa bakåtlänkar av hög kvalitet är ett utmärkt sätt att låta Google veta att din webbplats är ansedd och auktoritativ.

Kvaliteten spelar stor roll

Du kanske undrar varför kvalitet spelar roll vid bakåtlänkning.

Allt handlar återigen om tillitsfaktorn. När andra ansedda webbplatser länkar till din, ser Google detta som ett stöd för auktoriteten för din egen webbplats.

Fall inte för ”black hat” om du vill öka dina SEO-bakåtlänkar. Det finns många bakåtlänkar som tillhandahålls av den här typen av SEO-företag, men de är alla från webbplatser av låg kvalitet med låg domänauktoritet.

Det är inte ovanligt att vissa av dem är skräppost eller helt vilande. För att uttrycka det på ett annat sätt, att använda bakåtlänkar via black hat-tekniker är riskabelt och ger låg avkastning, för att inte tala om osmakligt.

Skapa innehåll av hög kvalitet

Att få andra webbplatser att länka tillbaka till din är en utmaning. Det är lika enkelt som att skriva fängslande material av hög kvalitet.

En av de viktigaste aspekterna av digital marknadsföring är genereringen av högkvalitativt innehåll.

Om du inte har något värt att ge, kommer ingen att länka till dig.

Undvik att skriva saker som bara är på ytan eller på annat sätt tråkiga. Omformulera inte bara ett ämne som har gjorts ihjäl och kalla det en dag.

För att lyckas måste du tillhandahålla material som är både värdefullt och konkurrenskraftigt.

Du kan uppnå detta genom att jämföra dig med dina rivaler. Bygg innehåll kring ett sökord som du vill ranka efter och googla det sedan. På första sidan hittar du de mest populära sakerna. Eftersom de är överst i sökresultaten kan du vara säker på att många andra webbplatser har länkat till dem.

För att förbättra din sökmotorrankning, titta på innehållet på andra högt rankade webbplatser och utveckla ditt eget material baserat på samma sökord. Det kommer inte att bli lätt, men ansträngningen kommer att vara värt det i slutändan.

”Hur kan jag få tiotusentals bakåtlänkar?” är en berättigad fråga.

”Ultimativa riktlinjer” är ett bra sätt att få massor av bakåtlänkar. Ditt företag bör ha en egen slutlig handbok. Ge allt och se till att du får ut mycket av det.

Sök efter SEO-länkar med högt anseende

För att lära dig hur man bygger bakåtlänkar måste du också förstå hur man bygger relationer med andra människor. Bakåtlänkning är starkt beroende av det. Innan någon känner sig bekväm med att länka till din webbplats måste de veta vem du är.

Att använda sociala medier är en utmärkt metod för att skapa relationer och ta vara på PR-möjligheter. Varumärkeskännedom kan uppnås genom aktivt deltagande på sociala medieplattformar. Men när det kommer till sociala medier, glöm inte att vara fantasifull. Se till att du inte bara postar för inläggets skull. Var dig själv och var öppen.

Dessutom låter sociala medier dig nätverka med andra inom ditt område. Innan du vet ordet av diskuterar du en möjlig gästbloggningsmöjlighet med dem.

Webbplatser som vi anser har högt anseende

familjeliv.se
svenskakyrkan.se
skk.se
nordnet.se
xxl.se
lakartidningen.se
blogg.se
matsmart.se
thatsup.se
scb.se
halebop.se
vasttrafik.se
gekas.se
svenskfotboll.se
kronansapotek.se
partykungen.se
malmo.se
citygross.se
apotea.se
trafikverket.se
willys.se
nyteknik.se
su.se
intersport.se
liu.se
feetfirst.se
skolverket.se
land.se
sellpy.se
hemtrevligt.se
wayke.se
poddtoppen.se
trygghansa.se
vk.se
antagning.se
royaldesign.se
hemkop.se
gu.se
unionen.se
chilli.se
regionstockholm.se
omni.se
mekonomen.se
teknikmagasinet.se
uu.se
svenskfast.se
icabanken.se
zeinaskitchen.se
umu.se
mindoktor.se

Vill du också se om din sajt håller måttet för en bakåtlänk? Hör av dig till oss nedanför så kikar vi:

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer