spot_img
HomeGuiderSå samlar du ihop dina existerande lån och skulder

Så samlar du ihop dina existerande lån och skulder

Om du har skulder från olika håll, inklusive krediter och lån, kan ett samlingslån underlätta din situation. Genom att samla dina skulder på ett och samma ställe spar du pengar och gör det därmed enklare för dig att hantera dina utgifter med en enda månatlig återbetalning.

Vad betyder det att samla lån?

Vad betyder det att samla lån?

Ett samlingslån är en typ av lån som hjälper konsumenter att slå ihop några eller alla sina befintliga skulder till en enda skuld.

Om du för närvarande betalar för flera olika lån eller krediter kan således ett samlingslån skära ner på din månatliga ränta och därmed spara dig pengar. Och med enda en regelbunden återbetalning, som är fast under hela lånets löptid, kan det också göra hela din ekonomiska planläggning mycket enklare.

När du tar ut ett samlingslån för att betala av befintliga skulder kan du dra nytta av det på flera sätt:

Det är mer bekvämt. Om du har flera krediter och lån, alla med varierande belopp och förfallodagar, innebär samlingslån att du bara har en enda månadsbetalning att hålla reda på.

Du minskar din ränta. Om någon av dina skulder har en hög ränta kan du sänka din totala månadsbetalning och betala mindre ränta på lång sikt med hjälp av ett samlingslån.

Om du behöver ta ett lån utan UC kan denna artikel vara till hjälp!

Använd en låneförmedlare för att hitta det bästa samlingslånet

Använd en låneförmedlare för att hitta det bästa samlingslånet

Bestämmer du dig för att ta ut ett samlingslån är det viktigt att inte endast säkra dig om att det faktiskt lönar sig – men också att se och jämföra de olika lånealternativen.

Precis som du vill säkra dig om den lägsta räntan och de bästa villkoren när du letar efter ett vanligt lån med eller utan säkerhet gäller samma saker när du letar efter ett samlingslån.

För att underlätta processen rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. Låneförmedlare agerar mellanhand mellan långivare och låntagare för att förkorta och påskynda lånförloppet.

Enklare är en sådan låneförmedlare. Med en låneförmedlare som Enklare kan du få hjälp med att samla lån och säkra dig om att du förses med det bästa lånealternativet för din situation. Du fyller helt enkelt i en låneansökan på sidan och sedan skickas denna vidare till de långivare som låneförmedlaren samarbetar med. I samband med detta genomförs en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet.

När ansökan är inskickad och kreditupplysningen gjord kommer du så småningom mötas med ett flertal olika erbjudanden från diverse långivare. Då kan du välja det alternativ som passar dig bäst för att samla lån med låg ränta.

Kan man samla lån med dålig kreditvärdighet?

Kan man samla lån med dålig kreditvärdighet?

Om du har en dålig kreditvärdighet kan det vara svårt för dig att bli beviljad ett lån – och få eventuellt beviljat lån med rimlig eller överkomlig ränta. Men det är fortfarande möjligt att samla dyra lån och krediter trots en sämre kreditvärdighet.

Innan du börjar tänka på att samla alla existerande lån trots dåligt kreditvärde bör du vara redo på att du kommer mötas av sämre låneerbjudanden än om du hade haft en strålande kreditvärdighet. Med ett dåligt kreditvärde ses du trots allt som en större risk i långivarens ögon, vilket gör att de är illa tvungna att sätta en högre ränta på sina lån. Att samla lån med många uc eller betalningsanmärkningar kan alltså ge dig sämre lånealternativ, men det är fortfarande möjligt.

Du som har dålig kreditvärdighet bör försöka samla dina lån utan uc. På så sätt undviker du att orsaka ännu större skada på ditt kreditvärde. Vidare bör du såklart försöka samla lån till bäst ränta för att undvika att dras med en större totalkostnad än du har i dagsläget.

Läs mer om hur kreditprövningar funkar här!

Är det en bra idé att ansöka om ett samlingslån?

Är det en bra idé att ansöka om ett samlingslån?

Det är dina personliga omständigheter som avgör huruvida ett samlingslån är bra för dig eller inte. Om du ansöker om ett samlingslån kan du spara pengar med hjälp av en lägre ränta samtidigt som du gör betalningarna lättare att hantera.

Men det är viktigt att vara medveten om att ett lån för att samla dina skulder också kan resultera i att du betalar ännu mer i slutändan. Var därför noga med att läsa villkoren och undersöka räntorna innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Här är det viktigt att inte endast ha räntan och månadsbetalningarna i åtanke, men också löptiden för det nya lånet jämfört med den återstående löptiden för dina befintliga skulder.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer