spot_img
HomeGuiderNär du behöver en ekonomisk skjuts

När du behöver en ekonomisk skjuts

De flesta av oss har nog erfarit att det ibland är svårt att få ett lån beviljat. Kanske har man en aning om varför – man har exempelvis betalningsanmärkningar eller en dålig kreditvärdighet.

Men det finns hopp, för det finns lån där man inte behöver ha en perfekt kreditvärdighet för att få lånet beviljat. Kontokrediter är ett sådant alternativ, och här tittar vi närmre på vad de innebär.

Det finns alternativ

Det finns alternativ

Många undrar om kontokredit utan UC är bättre än lån utan UC. Det finns flera skäl till varför kontokrediten kan vara ett bättre alternativ: ersättning vid utebliven betalning, lägre ränta och flexibilitet i betalnings planerna. 

Det finns två huvudsakliga fördelar med kontokrediter: det är smidigt och snabbt att ansöka, och man behöver inte ha en perfekt kreditvärdighet för att få lånet beviljat. Dessutom är det ofta möjligt att ansöka om kontokredit utan UC, vilket innebär att det inte görs några kreditupplysningar vid ansökan (och därför heller inte påverkas ens kreditvärdighet).

Lägre ränta

En av de stora fördelarna med kontokredit är att du har en icke-obligatorisk ersättning vid utebliven betalning. Detta innebär att du inte är skyldig att betala något extra om du inte kan betala ditt kreditbelopp i tid. Med smslån utan UC finns det ingen sådan ersättning, och du kan bli skyldig att betala väldigt mycket i ränta om du inte betalar tillbaka lånet i tid.

Lägre ränta gör kontokrediten till ett mycket bättre alternativ för de flesta människor, men även flexibiliteten i betalnings planerna. Med smslån utan UC är du ofta skyldig att betala tillbaka lånet på en månad, medan du med kontokrediten oftast har en betalningsplan på upp till 12 månader.

Kontokrediter, när och hur?

Kontokredit är bra att ha för oväntade utgifter och man har inte hunnit sparat till en buffert. Då kan kontokredit vara din buffert ifall något akut händer som att bilen går sönder och behöver in till verkstaden eller när någon av dina vitvaror som kyl och frys går sönder och behöver ersättas snabbt.

Om du till exempel har beviljats en kontokredit på 40 000 kronor men du använder endast 10 000 kronor för köp av ny frys och kyl då dina vitvaror har gått sönder, betalar du endast ränta på 10 000 kronor och inte på hela kontokrediten på 40 000 kronor. Du betalar månadsränta på det belopp du utnyttjar och amorterar månadsvis på det belopp du har utnyttjat.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer