spot_img
HomeBloggDeathloop - allt du behöver veta

Deathloop – allt du behöver veta

Ett spännande skjutspel där du spelar i första person. Deathloop får dig att uppleva en värld som du aldrig har sett förut. Med sin unika design och historia åker spelar med på en spännande resa fyllt med action och roliga dialoger. Året är 1960 och spelaren spelar som Colt.

Colt befinner sig på ön Blackreef och är fast i en time loop. Blackreef brukade tidigare vara en fiskebosättning och en militärbas där olika experiment utfördes. Spelet erbjuder förutom snygga miljöer, fantastiska minnesvärda strider och en frihet att spela spelet i sin takt. På grund av att spelets historia är i en time loop går det att utföra det olika uppdragen med en annan teknik än vad du kanske har testat tidigare.

Historia

Spelet är skapat av Arkane Studios. Spelbolaget är mest känt för att ha skapat Dishonored serien. Raphaël Colantonio är en av grundarna till spelbolaget och började sin resa i Frankrike på EA. Idag finns Arkane Studios både i Frankrike och USA. Colantonio arbetar inte längre kvar men företaget fortsätter att komma ut med riktigt bra spel.

Design och system

Något som är värt att nämna är Deathloops unika design. Karaktärerna och världen presenteras med ett seriefigur liknade utseende där varm färger existerar. Vi ser isolerande landskap och modernism utöver spelets gång. Eftersom spelet utspelar sig under 1960 så präglas även det årtiondet på världen och de saker runt omkring oss. Teamet bakom designen har själva sagt hur de har tagit inspiration från modernistisk arkitektur och klassiska James Bond-filmer. Klassiska mönster och färger från 60 talet möter en brutal och actionpackad värld.

Det finns dock kritik mot spelet och systemet som Arkane Studios bestämde sig för att använda. Spelet använder sig av systemet denuvo. Detta är ett system för hantering av digitala rättigheter och anti-manipulering. Systemet har fått mycket kritik då den kräver en internetanslutning till ett offline spel. Om du alltså inte har en internetuppkoppling kan du inte spela detta spel även om det är offline. Det är många som idag har någon form av internetanslutning men det kan vara en nackdel när du funderar på att köpa spelet.

Gameplay

Eftersom Deathloop är ett första person skjutspel påminner det mycket om Fortnite. De båda spelen är båda lika i design och i gameplay. Deathloop erbjuder bland annat olika ”skins” som du kan klä dina karaktärer i. Detta betyder att karaktären ändrar utseende i kläder och vapen men förändrar inget betydande för ditt spelande förutom det visuella.

I spelet är världen så pass utvecklad att det finns flertal sätt att ta sig an en fiende eller leka med artificiell intelligens. Detta ger alltså spelaren ett otroligt urval av olika spelupplevelser. Spelet använder också hacking som en central punkt i spelandet. Colt kan med hjälp av olika hacking metoder ta sig fram och attackera fiender. Till exempel går det att skaffa ”Mine own som fjärrdetonerar minan på avstånd genom hacking.

Var kan jag spela deathloop geforce now?

Spelet går att hitta på det flesta konsoler. Bland annat går det att spela spelet på Playstation 5 och Microsoft Windows. Om du vill spela på en PC går det att söka på orden ”Deathloop steam” eller ”deathloop epic games” så kommer det upp var spelet finns. Det går också bra att köpa spelet på skiva för att mata in i sin Playstation 5 eller köpa den via online affären som existerar på konsolen. Det är många som undrar om spelet ingår i geforce now. Geforce now är en molnspeltjänst som låter spelare spela sina spel på äldre konsoler. Tyvärr ingår inte Deathloop i denna tjänst än men kommer förhoppningsvis komma ut i framtiden.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer