spot_img
HomeBloggKända filmer - Se hela listan

Kända filmer – Se hela listan

När du letar efter en film att se kan du med fördel välja filmer utefter kända filmer. Idag finns det ett stort utbud av filmer och olika strömtjänster. Det här kan ställa till det för dig och det kan vara svårt att veta vilken film av alla miljontals du ska välja. Du kan exempelvis använda dig av listan som finns i den här artikeln för att hitta en film som passar dig. Vi kommer bland annat att lyfta världens kändaste film och andra storfavoriter genom tiderna.

Världens mest kända film

Du har säkert sett filmen och om du inte har det har du säkert hört om filmen. Världens kändaste film är Titanic (1997). Den svepte hela världen som en våg under det sena 90-talet och det pratas än idag om den här filmen. Om du inte har sett den ännu är det ett måste att se den här klassikern.

Andra klassiker värda att se

Det finns givetvis fler klassiker som är värda att se utöver Titanic. Allt från actionfilmer till animerade favoriter är andra filmer som återfinns på favoritlistan.

Lejonkungen (1994)

Det är en film som fungerar för stora som små. Lejonkungen har översatts till 44 språk och finns över hela världen. I Sverige är det mer vanligt att vi kollar på filmen på antingen svenska eller engelska.

Gudfadern (1972)

Gudfadern är en av få filmer i hela världen som har mer än nio stjärnor på den ökända sajten för recensioner IMDB. Det här är en film för den som är sugen på något spännande och fullspäckat med action då den skildrar livet av den ökände maffiabossen Vito Corleone.

Harry Potter och de vises sten (2001)

Den första skildringen av böckerna Harry Potter. J.K Rowlings sju böcker finns uppdelat i åtta filmer. Här får du se Harry för första gången besöka Hogwartz och upptäcka sina trollkonster han besitter. En perfekt familjefilm! -Läs mer här.

The Dark Knight (2008)

En modern tappning av den notoriska läderlappen, ingen annan än Batman. En mörk och spännande film som passar ungdomar och vuxna även om den kan vara lite otäck för de allra minsta.

Lost in translation (2003)

Melankolin i den här filmen är påtaglig men är fortfarande en hit för massorna. En film med mer djup än de andra på den här listan. Passar perfekt för dig som behöver bli intellektuellt stimulerad. Speglar en bild av hur Japan skiljer sig från väst men ändå har sina likheter.

Senaste inläggen

Bästa app för Aktier & fonder

En kund hos SAVR månadssparar i snitt 1 000 kr med ett startkapital på 60 000 kr. Se hur mycket just du kan spara på att halvera dina fondavgifter.

Se mer